Zelená střecha roku 2018

Již 5. ročník celorepublikové soutěže o zelenou střechu roku vyhlásila odborná sekce Zelené střechy při Svazu zakládání a údržby zeleně. Jejím cílem je seznámit nejširší odbornou i laickou veřejnost s možností ozeleňování střech a stěn budov a jiných stavebních konstrukcí jako součásti udržitelné výstavby, ochrany životního prostředí a návratu zeleně do sídel. Soutěž je vypsána na podporu kvalitních realizací staveb se snahou ocenit společné úsilí investorů, projektantů a dodavatelů.

Podrobné informace o podmínkách soutěže a možnostech přihlášení právě Vašeho díla se dozvíte na stránkách akce. Termín uzávěrky pro podávání přihlášek je 31.5.

Lipová ratolest - soutěž mladých zahradníků

10. ročník soutěže mladých zahradníků Lipová ratolest se uskuteční 24.–26. dubna 2018 v Kyjově. Soutěžním místem budou předzahrádky na ulici Nerudova, autorem projektu je Ing. Lukáš Lattenberg. Soutěž je zcela ojedinělá díky soutěžním plochám, které jsou v majetku spolupořádajícího města a po ukončení soutěže slouží jeho obyvatelům. Soutěž pořádá: Svaz zakládání a údržby zeleně a Město Kyjov.

Seznam škol, které se zúčastní soutěže LIPOVÁ RATOLEST 2018 v Kyjově

Střední škola zahradnická Kopidlno
Náměstí Hilmarovo 1, 507 32 Kopidlno

Česká zahradnická akademie Mělník střední škola a vyšší odborná škola, příspěvková organizace
Na Polabí 411, 276 01 Mělník

Střední zahradnická škola, Ostrava, p.o.
Žákovská 20-22, 709 00 Ostrava –Hulváky

Střední odborná škola lesnická a strojírenská Šternberk
Opavská 8, 785 01 Šternberk

Stredná odborná Škola zahradnícka Piešťany
Brezová 2, 921 77 Piešťany

Střední škola zahradnická a technická Litomyšl
T.G. Masaryka 659, 570 13 Litomyšl

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Třešť
K Valše 38, 589 21 Třešť

Střední zahradnická škola Rajhrad
Masarykova 198, 664 61 Rajhrad

Střední odborná škola veterinární, mechanizační a zahradnická a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky České Budějovice
Rudolfovská 458/92, 370 01 České Budějovice

Střední odborná škola stavební a zahradnická Praha Jarov
Učňovská 1, 190 00 Praha 9

Střední škola zemědělská a zahradnická Olomouc
U Hradiska 7/4, 779 00 Olomouc

Zelená burza - podporujeme české pěstitele

Zelená burza je zahradnická kontraktační výstava, na které se prezentují členské firmy Svazu školkařů České republiky a přímo nabízejí své výpěstky k velkoobchodnímu prodeji. Sedmý ročník se koná 17. ledna 2018, 9:30 – 16:00 na Brněnském výstaviště, pavilon B.

Akce je zaměřena na realizační firmy, správce veřejné zeleně, obce, zahradní centra a další subjekty podnikající v zahradnickém či školkařském oboru. Ti mohou na burze přímo nakupovat. Svaz školkařů touto akcí významně podporuje prodej českých výpěstků na domácím trhu. Návštěvník burzy má možnost přímého srovnání rostlinného materiálu od velkých firem s celostátní působností i od menších regionálních školek.

Více informací včetně doprovodného programu najdete na stránkách akce www.zelena-burza.cz

Veletrh FLORA Olomouc 2017

Ve dnech 17.- 20. srpna jsme se zúčastnili letní etapy výstavy FLORA Olomouc 2017.  Na našem stánku jsme prezentovali obor zahradní a krajinářská tvorba a vytvořili místo pro setkávání kolegů napříč oborem. Přivítali jsme zde i ministra zemědělství pana Mariana Jurečku a premiéra Bohuslava Sobotku.